Lautnerpublicatie in progress

Jan-Richard Kikkert en Tycho Saariste zijn twee van de weinigen die alle nog bestaande gebouwen van John Lautner (1911 – 1994) hebben gezien, behalve Lautner zelf natuurlijk. In de publicatie waar Jan-Richard en Tycho momenteel aan werken, komen alle bestaande bouwwerken, vooral woningen, van Lautner aan de orde. Ze vertellen niet alleen over hun ervaringen in de woningen, maar ook over de vaak bijzondere verhalen van de bewoners. Ook wisten oud-medewerkers van Lautner mooie anekdotes over de verschillende projecten te vertellen.

De verhalen van Jan-Richard en Tycho worden aangevuld met eigen beeldmateriaal, waarvan hieronder enkele voorbeelden. De foto’s zijn van Harpel House #2, Anchorage, Alaska. De jarenlange odyssee langs de huizen van Lautner is in 2007 begonnen met een excursie van de masteropleiding Architectuur van ArtEZ Academie van Bouwkunst. Ook in de jaren daarna heeft de Academie de fascinatie voor Lautner ondersteund, onder andere door bij te dragen aan het model van het inmiddels gesloopte Concannon House. Dit model is geëxposeerd op de overzichtstentoonstelling van het werk van Lautner in Marquette in 2011, zijn honderdste geboortejaar.

Naar verwachting zal de publicatie van Jan-Richard en Tycho in 2016 verschijnen.

TSA_1371

 

TSA_1690

 

TSA_1669

 

TSA_1786

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.