Plein19: Sounds & Spaces

De voorbereidingen voor Plein19, het januariprogramma van de master Architectuur, zijn in volle gang. Het onderwerp van de workshops is “Sounds & Spaces”. Ook in deze editie van het Plein staat de lijfelijke gewaarwording centraal. Het is de derde keer dat rond het centrale thema Proprioceptie de workshops worden opgezet. Dit keer wordt samengewerkt met twee muziekopleidingen: de bacheloropleiding Jazz en Pop Arnhem en de master Muziek van het ArtEZ Conservatorium. Docenten van de architectuur- en muziekopleidingen zijn de inhoudelijke opzet van de workshops aan het uitdenken. Ondertussen is de locatie voor de workshops vastgesteld en is er een verkennende bezoek afgelegd. Hieonder enkele beelden van dat bezoek aan de Vasim in Nijmegen. Het is een oude spinnerij die in onbruik is geraakt en waar – inmiddels al 17 jaar – een aantal culturele initiatieven en bedrijven hun domicilie hebben. In het gebouw bevinden zich bijzondere en specifieke ruimtes die stammen uit de tijd dat het als spinnerij in gebruik was.

Hierboven een impressie van de voormalige spinnerijhal.

Het grootste deel van deze duistere ruimtes bevindt zich hoog in het gebouw. Het zijn onderdelen van een grote afzuiginstallatie die de vieze luchten uit de hallen van de spinnerij met gigantische ventilatoren naar buiten moest blazen.

De ruimtelijke puzzelaar kan met onderstaande doorsneden van de Vasim achterhalen in welke ruimte bovenstaande foto’s zijn gemaakt.

Vooralsnog zal de aftrap van Plein19 plaatsvinden op 11 januari 2019.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.