ArtEZ Academie van Bouwkunst scoort in Konstanz

Ieder jaar wordt door de Fakultät Architektur und Gestaltung van HTWG Hochschule Konstanz een overzicht gepubliceerd van de meest bijzondere onderwijsprojecten van het afgelopen studiejaar. Deze publicatie heeft de naam “Werkschau Architektur 2016”. Door de samenwerking met de Hochschule Konstanz in de summerschools vanaf 2013 krijgen we ieder jaar een exemplaar van de Werkschau toegestuurd.

k1

Gedurende de productietijd van de Werkschau wordt een onafhankelijk jury uitgenodig om de beste plannen uit dit overzicht aan te wijzen. De door de jury geselecteerde plannen krijgen als bekroning een zogenaamde “Seestern” toegekend.

k2

In deze ronde blijkt dat de Academie van Bouwkunst bij twee van de zeven toegekende Seesternen is betrokken. Eén Seestern is toegekend aan de summerschool 2015 in Arnhem met de drijvende paviljoens.

k3

k4

k5

k6

De andere Seestern is voor het ontwerp van Alexander Marks, dat hij heeft gemaakt gedurende zijn exchange-semester in Arnhem. Zijn ontwerp bij het atelier Sustainable Happiness met als docenten Lada Hrsak en Addy de Boer kreeg de meigroene Seestern.

k7

k8

k9

Mooi was ook dat de docenten in Konstanz met trots over de behaalde Seesternen vertelden. De samenwerking van de architectuuropleidingen aan de Rijn heeft zo naast de summerschools ook nog een ander mooi resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.