Summerschool 2014 in Konstanz

Van 13 tot 18 juli 2014 vond de tweede summerschool plaats die werd georganiseerd door vier architectuuropleidingen aan de Rijn: INSA en ENSAS uit Straatsburg, Fachhochschule Konstanz en ArtEZ Academie van Bouwkunst. In bijgaand document (onderaan de tekst; het kost misschien even tijd om te downloaden) een beeldende impressie van het verloop van de summerschool.

De ontwerpopgave betrof de wens van de gemeente Konstanz om een nieuw masterplan te ontwikkelen voor een gebied aan de oever van de Bodensee, het meer waar Konstanz aan ligt. De studenten gingen in de eerste dagen met deelvragen aan de slag. Uit de tussenpresentatie van die deelstudies kwam naar voren dat onderlinge afstemming nodig was om tot een goed samenhangende plan te komen. In de tweede fase zijn de deelstudies verder uitgewerkt in onderlinge wisselwerking. In het eindmodel is het voorstel voor het masterplan verbeeld.

De sfeer van de summerschool was fantastisch. De vakantiesfeer hangt in de straten van Konstanz, aan de oevers van het meer en de rivier kan op prachtige plekken gezwommen worden en de docenten van de Fachhochschule hadden een prachtig programma georganiseerd.

De presentatie van het eindmodel aan vertegenwoordigers van de gemeente Konstanz haalde de lokale kranten en werd serieus besproken door de stedenbouwkundigen van de gemeente.

Dit was de tweede summerschool van de vier deelnemende scholen. Na Straatsburg en Konstanz is in de zomer van 2015 de beurt aan ArtEZ Academie van Bouwkunst. Over de plannen voor de nieuwe summerschool zal de komende maanden meer informatie volgen.

Klik op: summerschoolKonstanz14txt1

 

Avondstemming Konstanz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.