Sikkensprijs voor David Chipperfield

Op 29 maart heeft de Britse architect David Chipperfield de Sikkensprijs 2015 in ontvangst genomen. De Britse architect ontving de prijs voor zijn bijzondere werkwijze, waarin kleur een even subtiele als belangrijke rol speelt, zo meldt de SikkensFoundation. De prijstoekenning is één van de middelen waarmee de SikkensFoundation haar doelstelling vormgeeft, namelijk “het stimuleren van die sociale, culturele en wetenschappelijke ontwikkelingen in de samenleving waarbij kleur een specifieke rol speelt”.

De SikkensFoundation heeft een video op haar website geplaatst met een samenvatting van de ceremonie.

De laudatio die de uitreiking van de prijs vergezelde, werd uitgesproken door Christian Rapp. Deze tekst vormt een essay over het werk van Chipperfield die zeer de moeite waard is. De tekst is te vinden op de webpagina http://davidchipperfield.com/bibliography. (Zoek op deze pagina de tekst: “The embedded nomad” en klik op read more voor volledige weergave.)
Op de projectenpagina van dezelfde website zijn de bouwwerken terug te vinden waaraan wordt gerefereerd in de laudatio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.